18. blog – Könyvtárak Aberystwyth-ben (only in Hungarian)

Utolsó blogposztomban mesélek kicsit és megosztok veletek néhány képet 2 könyvtárról Aberystwyth-ben. Talán nem ide fogtok a elgtöbbet járni, de érdemes róla pár dolgot megjegyezni.

Az egyetem könyvtára a Campuson, az Arts Centre és egyéb egyetemi épületek között helyezkedik el. Nagy a választék, az ott dolgozók segítőkészek és kedvesek. A könyvkölcsönzés folyamata is egyszerűen működik, és fél évig meg lehet újra és újra hosszabbítani a kölcsönzést, de magától is megújul, ha más nem tart rá igényt. Ha más is ki szeretné venni, kapunk értesítést róla, és a kölcsönzéshez hasonlóan kártyánk leolvasásával és egy önkiszolgáló gép segítségével visszaválthatjuk könyvünket (de két külön helyen, ebben majd ott segítenek, de nagyon egyszerűen és simán működik). Egyszerre számos könyvet ki lehet venni. A hely igényes, sok kényelmes ülőhely van tanuláshoz.

Campus Map

Aberystwyth University - Hugh Owen Library · BOF

A másik könytár, Wales nemzeti könyvtára más szempontból érdekes. Kicsit a Campustól messzebb taláható, de néhány perc séta alatt eljuthatunk oda. Az épület nagyon szép, a kilátással egyetemben. Nem csak magát a könyvtárat találjuk itt, hanem különböző időszakos kiállításokat és kávézót is. Minden félév elején tartanak egy körbevezetést is, amire érdemes elmenni.

The National Library of Wales - National Library of Wales

National Library of Wales - Wikipedia

A view from the Library. - Picture of National Library of Wales, Aberystwyth - Tripadvisor

Mint ahogy azt korábban írtam, mindenki azt vesz ki az Erasmusból, amit szeretne. Ez Aberre is teljes mértékben igaz. Ha valaki szeretne jobban elmélyülni kint a tanulásban, érdemes elmenni mindkét könyvtárba, és felfedezni őket.

Ha további kérdésed van, nézd meg a National Library of Wales hivatalos honlapját, vagy az egyetemét. Köszi, hogy elolvastál. 🙂