16. blog – Kisvárosok Aberystwyth közelében – New Quay és Cardigan (only in Hungarian)

Bár Wales és Aberystwyth környéke is leginkább természeti látványosságairól ismert, érdemes utánanézni a környékbbeli városoknak is, hiszen így egy buszjegy áráért (oda-vissza 8.4 Font) szerezhetünk további élményeket, nézhetünk várost. Ebben a cikkben New Quay-ről (ejtsd: key) és Cardiganról fogok mesélni kicsit és néhány képet megosztani veletek.

A fenti képen látható a két város, melyek közül New Quay nagyjából 1 órányi buszút távolságra van, míg Cardigan nagyjából 1,5 órára. Barátokkal látogattuk meg mindkettőt, és legtöbbünknek New Quay tetszett jobban, mely közelebb is van. Nehéz leírni, milyen kisváros, és képekkel sem könnyű átadni jellegét, de nagyjából így néz ki a szintén tengerparti város:

The 7 Best Things To Do in New Quay, Wales | Welsh Cottages

New Quay nagyon apró, de utcái, a tengerpart és a város különleges hangulata miatt érdemes megnézni. Kedvesek voltak az emberek, betértünk egy kis helyi kocsmába is, ahol helyi söröket ittunk.

Cardigan, Ceredigion - Wikipedia

Ezen a képen pedig Cardigan főutcája látható, amely a belváros nagyrészét teszi ki. Van egy vár is a folyóparton (Aberrel és New Quay-el ellentétben itt nincs tenger, de folyó igen), azonban amikor mi mentünk, az sajnos zárva volt.

Összességében úgy gondolom, ha nagyon szeretünk várostnézni és utazgatni, mindkettőt érdemes emgnézni. Viszont ha választani kéne a kettő közül, mindenképp New Quay-be mennék el, de alább láthattok további videókat és képeket a döntés megkönnyítése érdekében.

New Quay:

Cardigan:

Let's move to Cardigan, Ceredigion: all bushy-tailed and bustling | Property | The Guardian

Towns and Villages of Cardigan Bay - Cardigan Bay

Cardigan Castle