9. blog – Aberystwyth belvárosa (only in Hungarian)

Számos oka lehet annak, hogy valaki Erasmusra megy, és sok faktort érdemes átgondolni választás során. Ha valaki szeret várost nézni, Aber (Ebör/Ebö) szuper választás lehet, főként a tengert beleszámítva. Márpedig Aberystwyth szépsége és varázsa a tenger és a város közös jelenlétében rejlik. Ebben a postban megosztok veletek néhány képet a belvárosról, azokról a helyekről, amik nekem különösen tetszenek. Hozzá kell tenni viszont, hogy számos más érdekes hely található Aberben és környékén, aminek érdemes utánanézni, például a közeli túraútvonalak, ksivárosok, illetve nagyvárosok kicsitt messzebb.

Az én kedvenc helyem a városban a romok, ahonnan látni a völgyeket, a belvárost, az egyetem régi épületét és a tengert is, mely naplementekor/felkeltekor különösen szép látvány.

A belvárosban számos kocsma, kávézó található, de szórakozóhely is van, illetve olyan kocsmák, ahol táncolni is lehet, élő zene van. Az egyik kedvencem a “Castle Hotel'” (csak Castle-nek szokták hívni), ahol több Walesi csapolt sört is lehet kapni. A hátránya, hogy nagyon kicsi, és drága, bár a méret sokaknak előny lehet. Egy átlag sör ára 4-5 Font itt. Más helyek is haosnló áron vannak, de olcsóbban is találunk persze italokat, pl. a nagyon népszerű Wetherspoons-ban (ez egy chain az egyesült Királyságban, így számos más városban is megtalálható), ahol már 1.89 Fonttól leht kapni egész jó csapolt sört (Worthingon).

Kávézók közül nem próbáltam sokat, de a tengerparton lévő “The Glangower” különlegesen szép hely belülről, ileltve kilátás szempontjából is, viszont a kávé nekem annyira nem ízlett. A belvárosban viszont (szintén nagyon közel a tengerparthoz) a Coffee#1 Aberystwyth nekem nagyon tetszett, ami szintén egy láncot alkot a UK-ben. Illetve aki szereti a Starbucksot vagy Costát, megtalálja szintén a belvárosban (a Google Maps-on egyébként minden fenn van).

Múzeum és mozi is található Aberben, de még egyelőre ezeket nem néztem meg. Illetve ha valaki csak sétálni szeretne, nézelődni, rövid, de nagyon szép sétát lehet tenni a városban. Összességében úgy gondolom, Aberystwyth gyönyörű hely, és városnézés és látványosságok szempontjából is jó döntés lehet, ha valaki nem vágyik nagyvárosra.